zaterdag, 29. december 2007 - 14:40

Pink Floyd na 40 jaar terug in Terneuzen

Terneuzen

Op 17 februari 2008 is het exact 40 jaar geleden dat Pink Floyd in Terneuzen heeft gespeeld. Deze datum is voor de echte Pink Floyd fan (Floydian) een memorabele datum, want het was voor Pink Floyd het tweede concert op het Europese vasteland en het allereerste optreden samen met David Gilmour.

In de Terneuzense volksmond neemt deze gebeurtenis soms mythische vormen aan. Vraag aan een willekeurige vijftiger of hij 'ze' toen in het Patronaat gezien heeft en het antwoord is 'ja natuurlijk, wie kan dat nou gemist hebben?'. Als het over die dag en dat optreden in het Patronaat gaat, is het zoiets als het concert van de Stones in Scheveningen of het eerste optreden van Springsteen in Nederland. Als iedereen die er zegt te zijn geweest er werkelijk was, dan was het Patronaat 7 keer zo groot." De waarheid is zoals een goede mythe betaamt helemaal anders.

40 jaar naar dato organiseert stichting Music Promotion Benelux een ware herbeleving met medewerking van Pink Project. Voor de ware Pink Floyd liefhebber zal dit wederom een unieke gebeurtenis worden waarin één van ’s werelds beste Pink Floyd tribute band alle bekende, maar ook unieke nummers van zowel Pink Floyd als de soloprojecten van Roger Waters ten gehore zal brengen. Dus niet alleen de bekende nummers van "The Wall", maar bijna alle Pink Floyd albums zullen op 17 februari passeren.

Pink Project heeft in haar bestaan al behoorlijke faam verworven met onvergetelijke optredens in Ahoy, het Zuiderpark, Tivoli, Luxor en andere grote zalen en festivals. Ook waren ze te gast bij onder meer 3FM waar de uitzending werd beluisterd door ongeveer 400.000 mensen! Kortom een band die staat als een huis door professionele muzikanten in een grootse formatie en met een licht spektakel zoals een Pink Floyd tribute band als deze waardig is!

Meer informatie over de band "Pink Project" is te vinden op www.pinkproject.nl.
Provincie:
Tag(s):