woensdag, 7. februari 2007 - 15:35

Plantabioticum is effectief bij bacteriële- én virusinfecties

Alkmaar

Terwijl reguliere antibiotica alleen werkzaam zijn bij bacteriële infecties, is er een plantaardig antibioticum (plantabioticum) dat zowel bacteriële als virale luchtweginfecties effectief bestrijdt.

Luchtweginfecties zoals acute bronchitis, keelontsteking en bijholteontsteking komen vooral in deze tijd van het jaar veelvuldig voor. Een plantaardige antibioticumkuur kan dan uitkomst bieden. De werkzaamheid van een plantabioticum is in verschillende klinische studies aangetoond. Uit deze studies blijkt dat een plantaardige antibioticumkuur de groei van virussen en bacteriën remt en het immuunsysteem activeert.

Antibiotica hebben als nadeel dat ze vervelende bijwerkingen kennen zoals schimmelinfecties, allergieën en diarree. Bovendien is er het probleem van antibiotica-resistentie. Het grootste bezwaar van antibiotica is echter dat ze alleen werkzaam zijn bij bacteriële infecties, terwijl ze machteloos staan tegenover virussen. Een plantabioticum werkt op bacteriën én virussen. Deze werking dankt het plantaardige product o.a. aan een extract uit de wortel van de Pelargonium sidoides, een plant die van oorsprong voorkomt in Zuid-Afrika en daar al honderden jaren met veel succes wordt gebruikt. Een plantabioticum lost taai slijmvlies op, waardoor bacteriën en virussen zich niet meer aan het slijmvliesmembraan hechten. Er is dan geen voedingsbodem meer aanwezig voor de vermenigvuldiging van bacteriën en virussen: de klachten nemen af.

Plantabioticum is verkrijgbaar als Nisyleen forte. Voor kinderen van 0-6 jaar is er een speciale kindervariant: Nisykind forte. Beide producten zijn verkrijgbaar bij apotheek en drogist.
Categorie:
Tag(s):