zondag, 15. april 2007 - 22:27

Plantenfeest bij Wester Amstel

Amstelveen

De vrijwillige hoveniers van de buitenplaas Wester Amstel hebben besloten een feestelijke dag georganiseerd ter ere van de 300-ste geboortedag van Carolus Linnaeus. Zaterdag 16 juni tussen 11.00 uur en 17.00 uur is iedereen van harte welkom.

De vrijwilligers van de Tuingroep van Vrienden van Wester-Amstel onderhouden het stuk 18de-eeuwse tuin met een keur aan plantenrassen van destijds. Nu dit jaar de 300ste geboortedag van Carolus Linnaeus (1707-1778) wordt gevierd, leek het de vrijwillige hoveniers gepast om te zijner ere een feestelijke dag te organiseren.

De Tuingroep stelde eveneens een klein boekje samen over de eigen kweek (beperkte oplage!); over geur- en verfkruiden, medicinale planten, oude groenterassen en over de start en opbouw van de Wester-Amstel tuin.

Vrijwel alles gebeurt die dag buiten. Jong en oud zijn welkom tussen 11 en 17 uur. De toegang en de kruidenthee zijn gratis!

In het achterhuis is ook nog de tentoonstelling te zien die Ellen Wennink (schilderijen) en Marlijn Franken (fashion objecten) inrichtten. Dus … voor elk wat wils op zaterdag 16 juni 2007 aan de Amsteldijk-Noord 55.
Provincie:
Tag(s):