dinsdag, 20. maart 2007 - 22:24

Plesmanplein krijgt grote schoonmaak

Haarlem

In het kader van de 'Week van Nederland Schoon' zullen scholieren van diverse scholen uit Haarlem een schoonmaakactie opzetten om het Plesmanplein in Haarlem Noord schoon te maken. Zij krijgen daarbij hulp van het reinigingsbedrijf Spaarnelanden. De gemeente Haarlem organiseert de actie. Op woensdag 21 maart wordt de schoonmaakactie uitgevoerd.

De Week van Nederland Schoon is dit jaar van maandag 19 tot en met zaterdag 24 maart.
Het is een initiatief van de Stichting Nederland Schoon. Gemeenten en andere organisaties die actief zijn in de strijd tegen zwerfafval hebben zich aangesloten en hun eigen opschoonactie gepland. Met de actie in Haarlem wil de gemeente duidelijk maken dat het realiseren van een schone leefomgeving een gezamenlijke verantwoordelijkheid is.

De gemeente Haarlem koos dit jaar voor een grote schoonmaak van het Plesmanplein. Kinderen (groep 6B) van basisschool de koningin Emmaschool én van de Daaf Geluk school zullen, onder toeziend oog van de bewoners van zorgcentrum Schoterhof, het zwerfafval opruimen. Maarten Divendal, wethouder van onder meer openbare ruimte én reiniging, vult met de leerlingen de eerste vuilniszak.

De kinderen krijgen kleine vuilniszakjes uitgereikt en voor elke volle zak die ze inleveren een lootje. Daarmee zijn mooie prijzen te winnen waarmee de gemeente de waardering wil uitspreken voor de geweldige inzet van alle vrijwilligers.
Provincie:
Tag(s):