maandag, 17. december 2007 - 18:41

Plezierjacht overvaren, opvarende vermist

Amsterdam

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en andere hulpdiensten zochten maandagavond op het IJ in Amsterdam tevergeefs naar een opvarende van een pleziervaartuig dat omstreeks 17.45 uur door een binnenvaartschip is overvaren.

Een tweede bemanningslid kon worden gered. De Waterpolitie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Het pleziervaartuig, een oud vaartuig dat vroeger bedrijfsmatig gebruikt werd, is na de aanvaring met het binnenvaartschip gezonken. Een van de twee mannelijke opvarenden, is door de Havendienst uit het IJ gered en later naar het ziekenhuis vervoerd. Een vrouwelijke passagier van een passerende veerpont sprong te water in een poging om te redden en kon later door de bemanning van de pont weer aan boord worden genomen.

Met schepen van de Waterpolitie, de Amsterdamse Havendienst, Binnenwater Beheer Amsterdam, de regiopolitie en een helikopter van het KLPD is geruime tijd zonder resultaat gezocht. Dinsdagochtend zal het zoeken bij daglicht worden hervat door het Landelijk Dregteam van het KLPD. Het team is gespecialiseerd in het zoeken naar drenkelingen en beschikt over speciale apparatuur.

Het scheepvaartverkeer op het IJ is niet gestremd. De Havendienst heeft de plaats waar het schip is gezonken beveiligd. Wanneer het schip geborgen wordt is nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):