zaterdag, 7. april 2007 - 9:34

Pole position voor Massa, Alonso tweede

In de eerste stint was het Christijan Albers voor het team van Spyker die als eerste de baan op ging. De Nederlander die startte met zachte banden, zette de eerste tijd van de kwalificatie neer. Albers kon echter geen potten breken, hij eindigde op plaats 21. Hij versloeg daarmee wel zijn Duitse teamgenoot voor het eerst van dit seizoen die als laatste kwalificeerde. Verder vielen ook, zéér teleurstellend, Rubens Barrichello, Anthony Davidson, Scott Speed en de Oostenrijker Alexander Wurz uit in de beginfase van de kwalificatie.

Tijdens de tweede stint gebeurt er vrij weinig, opvallend is wel dat de twee Renaults door Ralf Schumacher en Mark Webber uit de top tien worden gegooid. Tijdens de tweede stint gaat Barrichello verhaal halen bij zijn collega’s aan de pitmuur, die zijn langzame tijd zouden moeten kunnen verklaren. Evenals de uitgevallen Anthony Davidson zijn beide coureurs erg ontevreden.

De laatste stint, waarbij de coureurs vechten voor de pole position komt pas in de laatste vijf minuten tot leven. De teams van Ferrari en McLaren wisselen elkaar af met de snelste tijd. Geen ander team lijkt op dat moment aanspraak te maken op de pole position.

McLaren-coureur Hamilton maakt twee minuten voor tijd nog een pitstop om zich op te maken voor een laatste snelle ronde, daarmee kan hij echter geen aanval doen op de pole position.

Als de vlag is gevallen staan Alonso, Massa en Raikonen op de eerste drie plaatsen, maar alle coureurs mogen hun ronde nog afmaken. Felipe Massa pakt met 1:35.043 de pole position in de slotseconden van de kwalificatie. Alonso zette tien seconden daarvoor nog de snelste tijd neer, hetgeen betekent dat de Spanjaard morgen vanaf startplaats twee start. Raikonen wordt derde en zorgt er daarmee voor dat de McLaren-coureur tussen de scharlaken rode bolides van Ferrari start.

Achter de Ferrari op plaats drie staan Lewis Hamilton, Nick Heidfeld en Nico Rosberg in de Williams op plaats zes. Op plaats zeven start morgen Robert Kubica voor BMW Sauber, de achtste startij is voor de Italiaan Jarno Trulli. Ralf Schumacher en Mark Webber starten vanaf plaats negen en tien. Opvallend goed is de kwalificatie van het Toyota- team, terwijl het andere Japanse team (Honda) met een zestiende en achttiende plaats erg tegenvalt.

Morgen om 09.00 uur Nederlandse tijd start de Grand Prix van Maleisië op het circuit van Sepang.
Categorie:
Tag(s):