woensdag, 25. juli 2007 - 21:12

Polite haalt drugsrunners van de weg

Regio

Sinds juni van dit jaar heeft de politie Limburg-Zuid 14 auto’s van drugrunners van de weg gehaald omdat ze zich roekeloos gedroegen in het verkeer en zich niets van andere weggebruikers aantrokken.

Vooral uit Maastricht en directe omgeving kwamen veel klachten binnen bij de politie over de agressieve rijstijl van de runners. Ze reden vaak met hoge snelheid door de bebouwde kom en brachten andere verkeersdeelnemers in gevaar door een scala van overtredingen.

Naar aanleiding daarvan besloot de politie het toezicht op het rijgedrag van drugrunners te verscherpen. Om een objectief beeld te krijgen van hun rijgedrag werden videovoertuigen ingezet van de beide Limburgse politiekorpsen en het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM). In een aantal gevallen haalden drugsrunners snelheden van meer dan 100 km per uur in de bebouwde kom en ver boven de 200 km per uur op de A2 tussen Maastricht en Eijsden.

In de afgelopen weken werden 14 voertuigen in beslaggenomen. Zeker de helft daarvan kon worden opgespoord dank zij de videoauto’s.

Van enkele bestuurders bleef de identiteit onbekend, omdat ze aan de politie wisten te ontkomen en de auto op naam van een katvanger bleek te staan.
Provincie:
Tag(s):