woensdag, 30. mei 2007 - 10:27

Politie 5 maal gealarmeerd door alarmsysteem AWARE

Venlo

De Politie Limburg-Noord en de Mutsaersstichting hebben vanaf medio augustus het vorig jaar in totaal aan twaalf personen het alarmsysteem AWARE ter beschikking gesteld. Deze persoonlijke alarmsystemen zijn in gebruik genomen door elf vrouwelijke slachtoffers en één mannelijk slachtoffer van huiselijk geweld in de regio Noord- en Midden-Limburg, meldt de politie vandaag.

In augustus 2006 hebben de politie Limburg-Noord en de Mutsaersstichting een convenant afgesloten. In het convenant is vastgelegd dat zij persoonlijke alarmsystemen beschikbaar stellen voor slachtoffers van huiselijk geweld.

In september 2006 is het eerste alarm uitgereikt. De politie is in totaal vijf maal daadwerkelijk opgeroepen om hulp te verlenen. In oktober maakte een vrouw uit Roermond twee maal gebruik van haar alarm nadat zij bedreigd was door haar ex-man. In april sloeg een vrouw uit Meijel alarm nadat zij was achtervolgd door haar ex-man. En in Well heeft een vrouw twee maal gealarmeerd.

Het ‘Abused Women’s Active Response Emergency’ (AWARE) systeem waarschuwt een beveiligingsdienst die vervolgens contact opneemt met de politie. De politie beschikt over 15 alarmsystemen. Voorwaarde om in aanmerking te komen voor het alarmsysteem is dat de relatie met de persoon die de bedreiging vormt, beëindigd moet zijn.
Provincie:
Tag(s):