donderdag, 15. maart 2007 - 19:12

Politie Amsterdam beëindigt gijzeling

Amsterdam

De politie van Amsterdam heeft donderdagmiddag rond half vier een einde gemaakt aan een gijzeling in een horecagelegenheid aan de Agatha Christiesingel in Amsterdam Zuidoost. Donderdagochtend rond 11.00 uur kreeg de politie een melding van een gijzeling in een eetgelegenheid annex café aan de Agatha Christiesingel.

In de loop van de middag kwam bij de politie het bericht binnen dat er binnen mensen zouden worden mishandeld. Rond twee uur werden twee mannen aangehouden die het pand hadden verlaten. Enige tijd later werden nog twee personen gearresteerd. Omdat gevreesd werd dat de situatie uit de hand zou lopen werd besloten het arrestatieteam in te zetten.

Even voor half vier kwam dit team in actie. Er werd een shovel ingezet om het rolluik dat voor de horecagelegenheid zat te forceren. In het pand werden zeven personen aangehouden. Er werd een persoon aangetroffen die direct naar het ziekenhuis vervoerd werd waar hij werd opgenomen. Alle informatie tot nu toe wijst erop dat de aanleiding voor de gijzeling moet worden gezocht in de drugssfeer. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen wat precies het motief is geweest.
Provincie:
Tag(s):