vrijdag, 4. mei 2007 - 13:10

Politie arresteert beschonken barmhartige samaritaan

Amsterdam

Een hulpvaardige Amsterdammer kwam in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 mei van de regen in de drup. Toen hij een gestrande automobilist te hulp schoot die zonder benzine langs de weg stond, werd hij betrapt op het rijden onder invloed. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Rond 01.30 uur schoot de Amsterdammer een gestrande automobilist te hulp die zonder benzine langs de A-10 op de vluchtstrook stond. Hij besloot de pechvogel te helpen en reed naar het dichtstbijzijnde pompstation om benzine te halen voor de onfortuinlijke automobilist.

Toen hij met een jerrycan brandstof bij de geduldig wachtende bestuurder aankwam stuitte hij op een politiepatrouille die net een onderzoek instelde naar de gestrande auto op de vluchtstrook. De agenten zagen dat de barmhartige samaritaan, inmiddels voorzien van de broodnodige brandstof, nogal waggelend aan kwam lopen. Naast de geur van benzine roken zij echter ook een sterke alcohollucht.

Dat laatste bleek niet te dienen als brandstof voor de auto. Het betrof hier de adem van de hulpvaardige automobilist. Een blaastest wees uit dat de bestuurder te veel alcohol had gedronken om nog te mogen rijden. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook de pechvogel moest blazen, maar die bleek alcoholvrij en mocht zijn weg vervolgen.
Provincie:
Tag(s):