vrijdag, 30. maart 2007 - 19:07

Politie constateert 42 overtredingen tijdens luchtcontroles

Zwolle

De Politie IJsselland heeft op 10 en 22 maart op diverse locaties in het district Midden milieucontroles gehouden vanuit de lucht. Met een helikopter werd in de gemeentes Zwolle, Dalfsen, Ommen en Hardenberg gecontroleerd op onder andere het illegaal verbranden van afval. Dit resulteerde in totaal in 42 geconstateerde overtredingen, waarvoor in de meeste gevallen proces-verbaal is opgemaakt.

Zaterdag 10 maart vond de jaarlijkse voorjaarscontrole op het verbranden van afval plaats. Het milieuteam – op de grond - heeft in zes koppels in verschillende woonwijken gesurveilleerd. Zij werden vanuit de lucht ondersteund en kregen aanwijzingen door om op deze manier adequaat te reageren op waarnemingen van afvalverbrandingen.

Afgelopen donderdag werd een tele-heli ingezet. Tijdens de vluchten van de tele-heli worden er vanuit de helikopter video-opnamen gemaakt van vooraf geselecteerde locaties. Via een grondstation is het mogelijk om live mee te kijken op een groot scherm. Vanuit de lucht wordt gecontroleerd op grove overtredingen op het gebied van milieu, zoals verontreinigingen. Tijdens de vlucht is er ook contact met de bemanning van de helikopter, zodat er vanaf de grond gestuurd kan worden.
Provincie:
Tag(s):