zaterdag, 2. juni 2007 - 20:12

Politie controleert 5.000 voertuigen

De politie heeft vrijdagavond een verkeerscontrole gehouden op de A7. Daarbij werden in totaal circa 5.000 voertuigen gecontroleerd en zo’n 170 bekeuringen uitgeschreven. Alhoewel de resultaten redelijk tot tevredenheid stemmen, blijft volgens een politiewoordvoerder deze vorm van preventieve controle noodzakelijk.

De controle vond plaats op de rijksweg A7 in beide richtingen bij parkeerterrein de Vonken en de Walden. Via een fuiksysteem werd al het verkeer omgeleid naar beide parkeerterreinen. Daar werd het vrachtverkeer gescheiden van het overige verkeer. Vervolgens werd gecontroleerd op het voertuigreglement, wegenverkeerswet en anders strafbare zaken. De politie werkte hierbij samen met o.a. de Koninklijke Marechaussee, Douane, Inspectie Verkeer en Waterstaat, Veilig Verkeer Nederland en het KLPD. In totaal hebben circa 100 medewerkers van de diverse diensten, waaronder 60 politieagenten, aan de controle deelgenomen.

Acht bestuurders bleken teveel te hebben gedronken. Twee bestuurders hadden dermate veel gedronken (990 en 650 ug/l) dat hun rijbewijs werd ingevorderd. Eén bestuurder reed met een ingevorderd rijbewijs, een ander met een verlopen rijbewijs. Twee verdachten werden aangehouden voor heling. Ze hadden net die avond in Leeuwarden drie nieuwe fietsen gekocht voor 50 euro per stuk. Er werd ruim 50 maal bekeurd voor het niet op eerste vordering kunnen tonen van het rij- en/of kentekenbewijs. Drie vrachtwagenchauffeurs hadden de rijtijdenwet overtreden, één zelfs met negen uur. Eén bestuurder betaalde ter plaatse 750 euro aan openstaande boetes. In de kofferbak van een auto werden 60 hennepplanten aangetroffen, die in beslag werden genomen en vernietigd. De douane constateerde vijf keer dat bestuurders met rode diesel getankt hadden. Verder werd diverse malen bekeurd voor het verlopen van de APK, te hoge snelheid, niet handsfree bellen, een niet functionerend remlicht, een valse kentekenplaat en uitstekende lading. Er werd viermaal bekeurd voor gladde banden.
Provincie:
Tag(s):