vrijdag, 2. februari 2007 - 13:47

Politie controleert op niet afgesloten auto’s

Stadskanaal

De politie heeft donderdag op diverse locaties in Stadskanaal gecontroleerd of auto’s wel waren afgesloten. In totaal zijn 48 auto’s aangetroffen die niet volledig waren afgesloten. Opvallend was dat bij veel auto’s het 3e/5e portier niet was afgesloten. In een groot aantal gevallen was echter ook geen enkele deur afgesloten. Er is zowel in het centrum van Stadskanaal als in woonwijken gecontroleerd. In auto’s die niet juist waren afgesloten is een waarschuwingskaart achtergelaten.

Ook de burgemeester van Stadskanaal, dhr. Stavast, was aanwezig bij de controle. Hij trof zelf vrij vlot een niet afgesloten auto aan. Eén auto werd donderdagavond twee maal, op twee verschillende locaties, onafgesloten aangetroffen. Eigenaren die werden aangesproken waren in de meeste gevallen ervan ‘overtuigd’ dat zij hun auto goed hadden afgesloten.

De politie wil met deze actie wijzen op de eigen verantwoordelijkheid van de autobezitter. Ook is het een terugblik op de ‘raadselachtige’ auto-inbraken in het najaar van 2006. Diverse auto-inbraken zonder braaksporen, leken te wijzen op technische snufjes. Uit verklaringen van de 20-jarige verdachte bleek echter dat het om onafgesloten auto’s ging. De politie heeft met deze actie aangetoond dat er inderdaad een groot aantal auto’s niet volledig is afgesloten.
Provincie:
Tag(s):