dinsdag, 10. april 2007 - 18:27

Politie doet grote drugsvondst

Heerlen

De districtsrecherche van Heerlen heeft een grote hoeveelheid drugs in beslaggenomen in een onderzoek naar verdovende middelen. Naast de drugs werden er ook gestolen goederen en wapens in beslag genomen, zo meldt de Politie Limburg-Zuid vandaag. Er zijn twee aanhoudingen verricht.

Het onderzoek is in december 2006 begonnen en resulteerde toen in een inval in twee garageboxen in Heerlen. Hierbij werd toen 1000 xtc-pillen gevonden. In januari dit jaar doorzocht de politie nogmaals deze garageboxen en vond toen ondermeer 90.000 xtc-pillen, een gestolen motor, een handgranaat, een vuurwapen, bijna 1000 flesjes vloeibare xtc en 11 kilo amfetamine.

Naar aanleiding van deze vondst heeft de recherche van Heerlen een verder onderzoek ingesteld en dit resulteerde afgelopen week in vier invallen in vier panden.
Het eerste pand bevond zich in Heerlen, waar twee vuurwapens werden aangetroffen en de eerste verdachte werd aangehouden. Het betreft een 34-jarige man uit Heerlen.
In een tweede pand in Nijswiller, werd 15 gram harddrugs gevonden. In het derde pand in Merkelbeek werd 400 ml pepperspray, 4 flesjes vloeibare xtc en enkele grammen cocaïne, zakjes vloeibare viagra, een klein busje pepperspray en een paralyser gevonden. In het laatste pand in Heerlen werd nog 400 ml pepperspray en het interieur van een gestolen auto gevonden. Hier werd de tweede verdachte, een 25-jarige vrouw uit Merkelbeek aangehouden.

De recherche is samen met het de Explosieven Opruimings Dienst de panden gefaseerd binnengedrongen, omdat er aanwijzingen waren dat het om explosieven kon gaan.

De aanhoudingen en de in beslagname van de goederen is veilig verlopen door deze aanpak. Na onderzoek en verhoor van de verdachten zijn de man en de vrouw in vrijheid gesteld in afwachting van een uitspraak van de rechter.
Provincie:
Tag(s):