vrijdag, 20. april 2007 - 10:11

Politie Haaglanden belt voortaan terug

Den Haag

De politie van de regio Haaglanden gaan na een succesvolle ‘terugbelproef’ voortaan melders van incidenten terugbellen. De politiebureaus Rijswijk, Scheveningen en Zuiderpark hebben het afgelopen jaar een proef gehouden met het terugbellen van melders.

Burgers die overlast of verdachte omstandigheden bij de politie melden, willen graag weten wat daarmee gebeurt. Daarom belt Politie Haaglanden deze melders voortaan altijd even terug.

In het Zuiderpark belde agenten mensen terug die klaagden over geluidsoverlast, in Scheveningen waren meldingen over lastige jongeren reden om na afloop iets te laten horen en Rijswijk koppelde de afhandeling van meldingen over verdachte omstandigheden terug.

De tevredenheid over de politie steeg hierdoor van 42 naar 74 procent bij mensen die te horen krijgen wat er met hun melding is gebeurd, zo blijkt uit onderzoek. Daarmee neemt de kans toe dat zij nog eens zullen bellen als ze iets verdachts horen of zien aldus de politie. Ook politieagenten ervaren het terugbellen als positief. Daarom heeft de korpsdirectie besloten terugbellen regiobreed in te voeren. De politie belt u dus voortaan altijd terug.
Provincie:
Tag(s):