vrijdag, 23. maart 2007 - 12:06

Politie houdt 32 verdachten aan van 'drugsbezorgdienst'

Rotterdam

De politie Rotterdam Rijnmond hebben met de aanhouding van 32 verdachten een organisatie ontmanteld, die zich bezig hield met de handel in verdovende middelen en andere verboden zaken. Het onderzoek startte in oktober 2006 naar aanleiding van binnengekomen informatie.

Een aantal mensen had in Rotterdam een soort bezorgdienst opgezet voor verdovende middelen. Via verschillende telefoonnummers kon men cocaïne en XTC -pillen bestellen. Ze leverden de bestellingen af in Rotterdam en omstreken, als een soort postorderbedrijf. In Rotterdam -Zuid gebruikte men een woning voor de opslag van de drugs en daar werd ook het één en ander geprepareerd.

Het rechercheteam heeft na een intensief onderzoek op 12, 13 en 14 februari jl. verschillende aanhoudingen verricht en er hebben op diverse locaties doorzoekingen plaatsgevonden.
In het onderzoek zijn tot nu toe 32 verdachten aangehouden, onder wie 17 kernleden van deze misdaadorganisatie. Verder zijn het dealers, koeriers en klanten. De verdachten variëren in leeftijd van 23 tot 61 jaar oud en hebben de Nederlandse en Marokkaanse nationaliteit. Van hen zitten er 13 in voorlopige hechtenis.

Bij de zoekingen heeft de politie diverse kilo's cocaïne en een paar duizend XTC -pillen in beslag genomen, alsmede een vuurwapen.

De klantenkring die gebruik maakte van de diensten van de bezorgdienst was nogal gevarieerd. Politie en Justitie beraden zich nog over de stappen die tegen hen genomen worden. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden verwacht.

De 7 hoofdverdachten moeten 24 mei pro forma bij de rechtbank komen. Een aantal andere verdachten moeten zich in mei bij de politierechter verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):