vrijdag, 10. augustus 2007 - 9:20

Politie houdt hoofdverdache steekpartij aan in Zweden

Dordrecht

De politie heeft op dinsdag 7 augustus een 22-jarige man van Somalische afkomst aangehouden in Zweden. Hij is de hoofdverdachte in het onderzoek naar een steekpartij die plaatsvond op donderdagavond 26 januari 2006 in Dordrecht. Toen werd een 17-jarige jongen uit Dordrecht neergestoken nabij een fastfoodrestaurant aan het Bagijnhof in de binnenstad. Het slachtoffer werd twee keer in zijn rug gestoken, een keer in zijn hals en een keer in zijn duim. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

De recherche in Dordrecht hield eerder al een 20-jarige verdachte aan. Na inbewaringstelling is hij weer in vrijheid gesteld. Grondig recherchewerk leidde de politie vervolgens naar Zweden waar bleek dat de 22-jarige verdachte een gevangenisstraf van een jaar uitzat voor een beroving.

Deze gevangenisstraf kwam op 7 augustus j.l. ten einde waarop twee Dordtse rechercheurs naar Zweden afreisden om de verdachte mee te nemen naar Nederland en hem vervolgens aan te houden. De man is in verzekering gesteld en wordt op 10 augustus voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Op die bewuste donderdagavond 26 januari 2006 ging het mis toen een aantal personen langs het fastfoodrestaurant aan het Bagijnhof liep. Het groepje voorbijgangers had harde muziek aanstaan. Twee mannen maakten hier een opmerking over en beledigde een meisje welke zich in de groep bevond. De vriend van het meisje – het latere 17-jarige slachtoffer - werd boos en sloeg een van de twee mannen.

Hierna ontstond een worsteling waarbij de 17-jarige een aantal malen werd gestoken. De twee verdachten vluchtten na het steekincident weg in de richting van de Spuiboulevard. Enkele minuten later liepen zij terug en keken om de hoek bij het fastfoodrestaurant in de richting van de ingang op de Visstraat.

Camerabeelden
De twee verdachten werden bij deze laatste actie vastgelegd op beveiligingscamera’s. In de uitzending van Opsporing Verzocht op 14 februari 2006 werden de beelden van deze beveiligingscamera’s waarop de twee vermoedelijke verdachten staan, getoond.

Dit leidde ertoe dat een van de twee verdachten, een 20-jarige man uit Dordrecht zich op vrijdagmorgen 17 februari 2006 meldde bij de politie. Hij vertelde een van de twee mannen te zijn die te zien was op beelden van beveiligingscamera’s in het programma Opsporing Verzocht.

De verdachte zei dat mensen hem hadden verteld dat hij te zien was geweest in het opsporingsprogramma. De 20-jarige controleerde dat via internet en zag dat deze mededeling klopte. De dag daarna, vrijdag dus, meldde hij zich bij de politie.
Provincie:
Tag(s):