dinsdag, 5. juni 2007 - 15:02

Politie houdt oplichter aan

Alkmaar

Met de aanhouding van een 34-jarige man uit Assen heeft de politie Alkmaar het onderzoek naar 14 aangiftes ter zake oplichting afgerond. In het onderzoek werden nog drie verdachten gehoord die zijdelings bij de zaak betrokken waren.

De hoofdverdachte benaderde bezitters van een Kirby stofzuiger voor onderhoudswerkzaamheden. De man kwam daarbij bij de klanten thuis en deed servicebeurten aan de stofzuigers. Ook nam hij bestellingen op voor onderdelen, zoals stofzuigerzakken. In totaal behandelde de politie 14 aangiftes. In 8 gevallen werden betaalde bestellingen niet geleverd. In 6 gevallen was de klant niet tevreden met de reparatie en vroeg men zich af op deze wel plaats had gevonden.

Het onderzoek heeft zich toegespitst op de gevallen waarin betaalde goederen niet werden geleverd. In deze gevallen gaat het mogelijk om oplichting omdat de verdachte wist dat hij niet ging leveren. Hij kon dit niet doen omdat de groothandel hem in verband met schulden niets meer wilde leveren. In de overige 6 gevallen is geen sprake van oplichting omdat de verdachte de servicebeurten en reparaties wel heeft uitgevoerd. Niet tevreden klanten zullen via een civiele procedure hun gelijk moeten krijgen.

De verdachte had de mogelijk om buiten het bedrijf Kirby om zich als servicemonteur uit te geven. Kirby werkt niet met vaste contracten of rechten. Iedereen kan zelf via internet onderdelen bestellen en als monteur aan het werk gaan.

Voor bezitters van een Kirby stofzuiger is een waarschuwing op zijn plaats. Als uw stofzuiger aan onderhoud toe is, neem dan zelf contact op met een servicemonteur of met de importeur van Kirby.
Provincie:
Tag(s):