donderdag, 29. maart 2007 - 18:42

Politie laat diensthond inslapen na 2e bijtincident

Enschede

De Politie Twente laat een diensthond inslapen, nadat deze tot twee keer toe een voorbijganger heeft gebeten. Het eerste incident vond plaats eind januari. Afgelopen woensdag ging de diensthond weer in de fout, waarbij zelfs de hondengeleider werd gebeten door de viervoeter.

De diensthond ontsnapte toen tijdens het voeren uit zijn kennel aan de Tolstraat in Enschede. Een 46-jarige Enschedeër kwam langs lopen en werd door de hond gebeten. De man liep door de beet letsel op aan zijn linkeronderarm. Toen de hondengeleider het commando gaf aan de hond om los te laten beet de hond de hondengeleider ook in zijn arm. De 46-jarige man is door de hondengeleider het ziekenhuis in Enschede gebracht. Na behandeling kon de man het ziekenhuis weer verlaten. De hondengeleider hoefde niet behandeld te worden aan de lichte bijtwond, aldus de politie.

Na het eerste bijtincident op 23 januari in Hengelo, toen beet de hond een 61-jarige fietser in zijn arm, werd in afwachting van de uitkomst van een nader onderzoek besloten dat de hond tijdens het uitlaten en tijdens de dienstuitoefening aangelijnd moest zijn. Deze maatregel werd nauw opgevolgd door de hondengeleider. De diensthond was door dit aanlijnen beperkt inzetbaar geworden.

De hond is nu ongeschikt als politiehond. Hij is onbetrouwbaar gebleken en gezien het getoonde gedrag van de hond is het dan ook niet verantwoord om de hond elders onder te brengen. Daarom is besloten om de hond in te laten slapen.
Provincie:
Tag(s):