dinsdag, 6. februari 2007 - 21:25

Politie lost 35 misdrijven op

Hoogeveen

De politie heeft met de aanhouding van vijf verdachten in december vorig jaar, na een reeks van gewapende overvallen in de omgeving van Hoogeveen 35 misdrijven kunnen oplossen. Behalve de vijf verdachten werden er de afgelopen maand nog tien verdachten aangehouden, de vijf overvallers zitten nog vast de overige verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten.

De meeste misdrijven werden gepleegd tussen 8 en 18 december. De twee minderjarige hoofdverdachten van 15 en 16 jaar worden verdacht van betrokkenheid bij een groot deel van deze misdrijven. Het aandeel van de drie andere overvallers van 18 en 19 jaar bleef beperkt tot de overval op een restaurant in Balkbrug.

Een 23 - jarige man uit Geesbrug (een bij de politie bekende veelpleger) wordt verdacht van betrokkenheid bij vijf inbraken. Een 20 - jarige jongen uit Hoogeveen wordt verdacht van een inbraak en twee koperdiefstallen.

De overige verdachten waaronder één vrouw, variëren in leeftijd van 15 t/m 35 jaar. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een enkel misdrijf of van heling, een aantal verdachten ontkent.

De meeste verdachten gaven geen duidelijk motief voor hun handelen. In een aantal gevallen was er volgens hen sprake van "het elkaar opnaaien". Bij een aantal verdachten was geldnood de drijfveer.
Provincie:
Tag(s):