woensdag, 7. februari 2007 - 20:52

Politie lost branden en vernielingen op

Woldendorp

Na het horen van 38 verdachten, zowel ouderen als jongeren, heeft de politie onlangs dertig misdrijven in de plaats Woldendorp opgelost. Het onderzoek werd opgestart na een brandstichting op de A.E. Gorterweg tijdens de afgelopen jaarwisseling. Ook heeft de politie twee branden in Zoutkamp opgehelderd. Beide branden werden op oudejaarsavond door acht jongeren gepleegd.

Tijdens de afgelopen twee jaarwisselingen werden diverse vernielingen, diefstallen, openlijke geweldplegingen en brandstichtingen in de plaats Woldendorp gepleegd. Uiteindelijk bleken 28 verdachten uit voornamelijk Woldendorp (12 tot 36 jaar) verantwoordelijk voor deze strafbare feiten. Naast de verdachten werden ook acht getuigen in deze zaak gehoord.

Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat tijdens de jaarwisseling van 2005/2006 negen verdachten met bierflessen naar politieauto’s hadden gegooid. De ruiten van twee politieauto’s moesten het hierdoor ontgelden. Ook werd vastgesteld dat tijdens dezelfde jaarwisseling twee molotov cocktails naar de politie zijn gegooid. De projectielen bleken echter weinig effect te hebben, omdat ze waren gevuld met diesel.

Verder werd een auto met caravan op de Zwaagweg in brand gestoken. Ook diverse prullenbakken en een verkeersbord moesten het ontgelden. Deze voorwerpen werden met vuurwerk opgeblazen. Ten slotte werden jerrycans, houtmaterialen en een bord ‘Te koop’ gestolen. Van alle zaken heeft de politie proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):