vrijdag, 1. juni 2007 - 13:32

Politie lost groot aantal overvallen en straatroven op

Heerlen

De politie Limburg-Zuid heeft met de aanhouding van 52 personen een groot aantal straatroven en overvallen opgelost. De misdrijven vonden voornamelijk plaats in de Oostelijk Mijnstreek, zo meldt de politie vandaag.

Eind 2006 was er een grote toename van het aantal overvallen en straatroven in het politiedistrict Heerlen. Er werd een team geformeerd dat binnen drie maanden tijd 83 straatroven en overvallen onderzocht, waarvan er 41 zijn opgelost. Daarnaast is in zes gevallen valse aangifte van straatroof gedaan. In totaal werden 52 verdachten aangehouden.
Gevolg van deze actie is dat sinds maart 2007 bijna geen straatroven of overvallen meer hebben plaatsgevonden in het district Heerlen.

Uit het onderzoek bleek dat veel van de onderzochte zaken losstaande feiten zijn. In een aantal gevallen bleek dat een dader of dadergroep meerdere misdrijven had(den) gepleegd.

Zo pleegde een 45-jarige dader drie overvallen, waarvan twee op een tankstation en één op een winkel. Een 39-jarige verdachte heeft naast een overval op een winkel in Heerlen ook in Maastricht diverse overvallen gepleegd. Hij was bovendien verantwoordelijk voor een aantal straatroven.
Twee verdachten van 26 en 27 jaar bekenden in totaal negen overvallen op tankstations in Heerlen, Kerkrade en Sittard.
Een laatste dadergroep bestaande uit zeven verdachten, opereerde in wisselende samenstelling. Zij waren onder meer verantwoordelijk voor een overval op een woning, acht straatroven, een inbraak in een winkel, inbraak in een garagebox en voor 40 tot 50 auto-inbraken. Deze feiten werden voornamelijk gepleegd in Heerlen-Noord, Amstenrade, Oirsbeek, Brunssum en Kerkrade.

De overige verdachten opereerden los van elkaar. Door de aanhouding van in totaal 52 verdachten is het aantal straatroven en overvallen in het politiedistrict Heerlen sinds maart 2007 drastisch gedaald.
Provincie:
Tag(s):