zaterdag, 10. maart 2007 - 22:37

Politie lost straatroven op

Almere

Met de aanhouding van vier Almeerders in de leeftijd van 16, 18 (2x) en 19 jaar oud, heeft Politie Flevoland een aantal straatroven opgelost. Het viertal was eind 2006 actief en pleegde de strafbare feiten voornamelijk op de fietspaden in en in de richting van Almere-Buiten.De vier worden verdacht van betrokkenheid bij dertien straatroven.Daarbij is geweld gebruikt, veelal in de vorm van schoppen en slaan.Ook werd gedreigd met geweld en twee keer is gedreigd met een mes en met iets dat leek op een vuurwapen.

Bij een straatroof op 20 oktober werd één van de verdachten op heterdaad aangehouden. Daarna kwamen de andere drie, na onderzoek, ook in beeld bij de politie. Ze werkten in wisselende samenstelling en beroofden hun slachtoffers als de gelegenheid gunstig was.

De jonge Almeerders maakten voornamelijk mobiele telefoons buit, maar ook een portemonnee, een fiets en een bromfiets. Een 32-jarige Almeerder is aangehouden omdat hij wordt verdacht van heling van mobiele telefoons. Drie van de vijf verdachten zitten nog in bewaring.
Provincie:
Tag(s):