vrijdag, 14. december 2007 - 12:44

Politie matst bezoeker tippelzone

Utrecht

Op donderdagavond 13 december liep een automobilist tegen de lamp omdat hij zonder rechterkoplamp reed. Hij kreeg het vervolgens heel benauwd.

Rond 21.00 uur zagen agenten een auto met een kapotte rechterkoplamp over de Europalaan rijden. Zij gaven de bestuurder, een Nederlandse man van rond de 40 jaar oud, een stopteken. Hij stopte en de agenten spraken hem aan. Daarbij zagen zij dat bij hem in de auto een dame van lichte zeden zat. De man gaf dat zelf ook aan en maakte duidelijk dat zijn vrouw daar uiteraard niets vanaf wist.

De agent schreef een bekeuring uit en deelde mede dat de man binnenkort een acceptgiro van het Centraal Justitieel Incasso Bureau thuis kreeg. De man wilde graag direct betalen, omdat zijn vrouw anders zou kunnen zien dat hij op de Europalaan in Utrecht was bekeurd, met eventueel alle consequenties van dien.

De agent maakte duidelijk dat dit nu eenmaal de standaardprocedure was en dat het niet mogelijk was direct af te rekenen. De verdachte bleef echter aandringen. In het kader van de kerstgedachte en bij éénmalige uitzondering werd toch aan het verzoek van de man voldaan. De agent ging met hem naar het nabijgelegen politiebureau en na de nodige administratieve handelingen kon de man €50 lichter maar met een gerust hart het politiebureau verlaten.
Provincie:
Tag(s):