maandag, 31. december 2007 - 20:12

Politie neemt mortierbommen inbeslag

Valkenswaard

De politie heeft zondag om 10.00 uur op de Luikerweg vijf personen uit Valkenswaard aangehouden. Bij controle van de auto waarin zij zaten, vond de politie illegaal vuurwerk.

In de auto lagen drie vuurwerkfonteinen, lawinepijlen, een romeinse kaars, en vier dozen met 500 stuks vuurwerk. Zij kwamen juist terug uit België waar het vuurwerk was gekocht. Bij huiszoeking in de woningen werden bij de 19-jarige verdachte ongeveer 100 metalen buizen, die gemonteerd waren als lanceerinrichtingen voor mortieren, en negen zware mortierbommen gevonden. Verder lagen er zakjes met kruit. De eigenaar was van plan daarmee zelf vuurwerk te maken.

Maandag is de moeder van de 19-jarige verdachte aangehouden. Ze is 40 jaar oud en is de hoofdbewoonster van de woning waar het vuurwerk is gevonden. Later maandagmiddag is in Valkenswaard nog een 19-jarige man aangehouden. In zijn woning waren nog eens 142 mortierbommen opgeslagen. Deze mortierbommen passen in de eerder gevonden lanceerinrichtingen. De 18-jarige chauffeur van de auto, de 19-jarige eigenaar van het vuurwerk en de 19-jarige man die vandaag is aangehouden, zitten nog vast. De anderen zijn in vrijheid gesteld. Het vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Het onderzoek is uitgevoerd door het Regionaal Milieuteam van Politie Brabant Zuid-Oost.
Provincie:
Tag(s):