vrijdag, 9. februari 2007 - 21:43

Politie onderzoekt aanranding 16-jarig meisje

Apeldoorn

De politie onderzoekt de aanranding van een 16 jarige meisje uit Apeldoorn, dat woensdagavond (7/2) door een tweetal jongens werd lastig gevallen en uiteindelijk is aangerand. Het incident vond rond 22.00 uur plaats in een steegje achter de woningen aan het Kennemerland.

Het meisje was te voet onderweg naar huis, toen zij op het pleintje bij het Kennemerland en het Gaasterland door twee jongens achterna werd gelopen.

Bij het speelveldje dat vlak bij het pleintje ligt, werd ze beetgepakt en door beide jongens meegenomen naar het steegje.

De politie is na de melding direct een uitgebreid onderzoek gestart. De beide jongens werden niet meer aangetroffen.

Het signalement van de jongens luidt:
1. Blanke Hollandse jongen, 18-19 jaar oud, 1.80 lang, mager, opvallend blond haar met stekeltjes en een matje in de nek. Hij droeg een zwarte nylon jas tot op de knieën, met een capuchon met bontkraag

2. De andere jongen is 18 – 19 jaar, had een getinte huidskleur, zwart krullend haar bovenop zijn hoofd en kaal geschoren aan de zijkanten en achterhoofd en een smal verticaal sikje (streepje) op zijn kin. Hij droeg een lange zwarte stoffen jas tot op zijn knieën, met een bruine bontkraag en capuchon. Sprak met een buitenlands accent.

De politie verzoekt getuigen die iets van het incident hebben gezien, of de jongelui rond 22.00 uur in de buurt van het pleintje, speelveldje of steegje hebben gezien, contact op te nemen met de recherche in Apeldoorn via 0900-8844. Ook degenen die menen de jongenlui aan het signalement te herkennen worden dringend gevraagd te bellen.
Provincie:
Tag(s):