maandag, 17. december 2007 - 21:25

Politie onderzoekt diverse inbraken

Gouda

De politie in de regio Hollands-Midden is onderzoek gestart naar een groot aantal inbraken die dit weekend hebben plaatsgevonden. In een enkel geval heeft dat inmiddels tot resultaat geleid.

In Gouda werd dit weekeinde ingebroken in de kapsalon aan de Agnietenstraat. Via een raam zijn de dader(s) het pand binnengedrongen. Uit het pand is een geldbedrag weggenomen. Ook in Gouda werd in de nacht van zaterdag op zondag bij een woninginbraak in de Jan van Beaumontstraat een zwarte Citroën C1 gestolen. Bij een inbraak in een woning aan de Gansstraat werden diverse goederen gestolen waaronder geld, sieraden en pasjes. Deze inbraak moet die zondag zijn gebeurd tussen 13.45 en 20.30 uur.

In Bodegraven is een onderzoek gestart naar een inbraak in een bibliotheek aan de Julianastraat. In de nacht van zaterdag op zondag zijn inbrekers door het inslaan van een ruit het pand binnengedrongen. De manager van de bieb heeft aangifte gedaan van diefstal, een geldbedrag is weggenomen.

In Oegstgeest is in de nacht van zondag op maandag ingebroken in een kantoorpand aan de Boerhaavelaan en aan de Lange Voort. In beide gevallen zijn de dader(s) via een raam het pand binnengekomen. In de panden is gezocht naar waardevolle spullen, of er iets gestolen is én wat er gestolen is moet nog blijken.

In het weekeinde is er in Leiden in drie woningen ingebroken. In een woning aan de Rijnsburgerweg, aan de Magdalena Moonsstraat en het Clara Wieckpad. In de woning aan de Rijnsburgerweg zijn de dader(s) via de achterzijde de woning binnengedrongen. Uit de woning zijn onder andere bankpassen en autosleutels weggenomen. Via ‘hengelen’ of ‘flipperen’ zijn de dader(s) binnengekomen in de woning aan de Magdalena Moonsstraat. Uit de woning is een jas gestolen. Het is nog onbekend wat er is weggenomen uit de woning aan het Clara Wieckpad. De dader(s) zijn via de achterzijde de woning binnengetreden. De woning is doorzocht op waardevolle spullen, waardoor de balans van gestolen spullen nog niet op te maken is.

Laptops, een digitale fotocamera, sieraden en geld zijn zaterdag 15 december gestolen bij een inbraak in een woning aan de Leegwhaterstraat in Schoonhoven. De inbraak moet zijn gebeurd tussen 12.00 en 18.00 uur. Er werd een schuifdeur aan de achterkant van de woning opengebroken. Bij twee andere inbraken, in een woning aan de Achimedesstraat en in een woning aan de Nobeldreef, is vermoedelijk niets gestolen.

De politie in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft zondag een 18 jarige jongen uit die plaats aangehouden. Surveillerende agenten zagen de jongen rond half vier 's nachts staan bij een slijterij in het winkelcentrum Dorrestein. Bij het zien van de agenten ging hij er vandoor. Een ruit van de slijterij bleek te zijn vernield en er was vermoedelijk een fles drank gestolen. De verdachte wordt direkt voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):