donderdag, 19. april 2007 - 9:00

Politie onderzoekt dood Apeldoornse

Apeldoorn

De politie Apeldoorn is woensdag een onderzoek gestart naar aanleiding van het aantreffen van een dode vrouw in een woning aan de Rustenburgstraat. Het is nog niet duidelijk of de vrouw een natuurlijke of een onnatuurlijke dood is gestorven. De bewoner (27) en een bezoeker (23) verblijven voor het onderzoek op het politiebureau.

De politie kreeg rond 04.00 uur een melding dat zich in een woning van een appartementen-complex mogelijk een dode vrouw bevond. Zekerheidshalve werd naast de politie ook een ambulance naar de opgegeven locatie gestuurd.

In het pand werd het levenloze lichaam van, zo bleek later, een 31-jarige Apeldoornse aangetroffen. Aangezien er geen sporen van geweld werden aangetroffen en er geen duidelijkheid bestond of de vrouw een natuurlijke of onnatuurlijke dood was gestorven, werd de recherche gewaarschuwd. Ook kwamen medewerkers van het Team Forensische Opsporing (Technische Recherche) voor een uitgebreid sporenonderzoek naar de woning.

Naast het forensische onderzoek is er ook een buurtonderzoek ingesteld, waarbij tot nu toe geen bijzondere zaken naar voren zijn gekomen.
Uit een eerste onderzoek bleek dat de vrouw bij de bewoner op bezoek was en dat zij in Apeldoorn nogal eens een zwervend bestaan leidt. Ook is bekend, dat de vrouw harddrugs gebruikte. De bewoner en een bezoeker verblijven voorlopig voor onderzoek op het politiebureau.

De vrouw is voor sectie naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag vervoerd. Hierbij is vooralsnog geen duidelijkheid over de doodsoorzaak verkregen. Er zal onder andere verder toxicologisch onderzoek plaats moeten vinden.
Provincie:
Tag(s):