donderdag, 13. december 2007 - 16:53

Politie onderzoekt mogelijke ontvoering Turks jongetje

Hoensbroek

De politie is sinds zaterdag op zoek naar de verblijfplaats van de 9-jarige Achmed K. uit Hoensbroek. Het Turkse jongetje verdween die dag uit de woning van zijn moeder en wordt sindsdien vermist, zo maakte de politie vandaag bekend. Zij vermoedt dat het kind ontvoerd is en met zijn vader op weg is naar Turkije of daar al is. In verband met deze zaak is zondag in Apeldoorn een tante en een nichtje van het jongetje aangehouden.

Achmed woont bij zijn moeder in Hoensbroek en was zaterdagochtend enkele uren alleen thuis. Bij terugkomst ontdekte de vrouw dat het kind weg was. Ze belde meteen de politie. Uit het rechercheonderzoek bleek al gauw dat er redenen waren om te veronderstellen dat het jongetje weggehaald was door zijn in Apeldoorn wonende vader, dan wel dat Achmed in diens opdracht meegenomen was. Dat zou mogelijk zijn gebeurd met hulp van familieleden van vaders zijde. Zondag kon de politie in Apeldoorn overgaan tot de aanhouding van een tante en een nichtje. De vader van het jongetje bleek spoorloos.

Het onderzoek van de politie spitst zich toe op de vraag waar Achmed - en trouwens ook zijn 15-jarig zusje dat bij zijn vader in Apeldoorn verblijft en daar maandag niet op school verscheen - is en wie verantwoordelijk is voor de strafbare feiten die in deze zaak lijken te zijn gepleegd: wederrechtelijke vrijheidsberoving en onttrekking aan het ouderlijk gezag. Inmiddels is het nichtje in vrijheid gesteld. Haar moeder zit nog vast.
Provincie:
Tag(s):