zondag, 28. oktober 2007 - 19:58

Politie onderzoekt ontvoering Nijmeegse vrouw

Nijmegen

De politie is een onderzoek begonnen in Nijmegen naar aanleiding van een melding zaterdagavond rond 23.15 uur dat een vrouw en een man door meerdere mannen waren overvallen. Dit gebeurde aan het Binnenhof in de wijk Hatert, terwijl zij daar over straat liepen. Vervolgens zou de vrouw onder dwang in een auto zijn meegenomen. Uit het eerste onderzoek blijkt dat de aanleiding vermoedelijk ligt in de relationele sfeer, aldus de politie.

Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en troffen een 27-jarige Nijmegenaar, een bekende van de vrouw. Hij verklaarde zojuist door een paar mannen te zijn geslagen waarna de vrouw, van 29 jaar uit Nijmegen, in een auto werd gesleurd die vervolgens wegreed. De agenten spraken met de man en tevens met enkele getuigen die iets van het gebeuren hadden meegekregen. Ook is de politie meteen met een buurtonderzoek gestart op het Binnenhof en in de directe omgeving. Dit onderzoek wordt zondag voortgezet. De Technische Recherche doet sporenonderzoek.

Sinds zondagmorgen is de 29-jarige vrouw weer terecht. Zij is ongedeerd. De vrouw werd door haar ontvoerders zelf weer naar Nijmegen teruggebracht, naar een locatie vlakbij het centrum. De politie-inzet was er vanzelfsprekend in eerste instantie op gericht om de vrouw te vinden en haar ongedeerd terug te laten keren. Nu dit het geval is, richt het onderzoek zich voornamelijk op de daders van deze ontvoering.
Provincie:
Tag(s):