vrijdag, 14. december 2007 - 22:14

Politie past parkeerbeleid De Graafschap aan

Doetinchem

De politie Doetinchem past de verkeersmaatregelen rondom wedstrijden van De Graafschap aan. Dit gebeurt naar aanleiding van de verwarring die ontstond rond de wedstrijd De Graafschap-PSV.

Voor en tijdens de wedstrijd van zaterdagavond 15 december tegen NEC wordt opnieuw streng opgetreden tegen foutparkeerders in de wijk Oosseld. Buurtbewoners mogen echter wel de wijk in. Doel van de verkeersmaatregelen is dat brandweer en ambulance vrije doortocht hebben in geval van calamiteiten.

Op 1 december, bij de wedstrijd De Graafschap-PSV, werden bij wegafzettingen in Oosseld wijkbewoners per abuis geweigerd door verkeersregelaars. De politie wil deze situatie op 15 december voorkomen. Daarom worden minder straten afgezet en komt er extra parkeergelegenheid. Afgezet worden de Fazantlaan en de Sniplaan. De bezoekers worden met borden geleid naar drie parkeerplaatsen aan de Dennenweg. Vanaf daar is het zo’n tien minuten lopen naar het stadion.
Ook de Badweg wordt afgesloten, evenals de Lijsterbeslaan ter hoogte van de Esdoornslaan. Op de Acacialaan wordt extra gecontroleerd op foutparkeerders, omdat de brandweer en ambulance daar door de vele geparkeerde auto’s geen doorgang meer hadden. Dit kan in noodgevallen gevaarlijke situaties opleveren.

De parkeermaatregelen hebben geen invloed op houders van parkeerkaarten P1 en P2. Zij kunnen, zoals gebruikelijk, parkeren op het terrein van De Graafschap. Hen wordt verzocht daar ook gebruik van te maken en niet elders in de wijk te parkeren.
Provincie:
Tag(s):