maandag, 10. december 2007 - 13:31

Politie pikt 'drankrijders' eruit in Almere

Almere

Bij alcoholcontroles in Almere vrijdag- en zaterdagnacht zijn 32 bestuurders aangehouden. Hiervan kregen er 25 daadwerkelijk een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol. Acht van hen waren beginnend bestuurder. Er werden geen rijbewijzen ingevorderd. Dit heeft het Bureau Verkeershandhaving maandag bekendgemaakt.

Vrijdag
Vrijdagnacht werden 723 bestuurders gecontroleerd, waarvan er 21 werden aangehouden. Zes van hen mochten na de ademanalyse vertrekken. De overigen kregen een proces-verbaal, waarmee 98% dus onbeschonken reed. Van de vijftien verdachten waren er vier beginnend bestuurder. Een 21-jarige automobilist uit Almere reed niet alleen onder invloed van alcohol, maar bleek ook een bolletje cocaïne bij zich te hebben. Een andere 21-jarige Almeerder had twee grote plakken hasj bij zich.

Zaterdag
Bij de controle van zaterdagnacht werden twaalf bestuurders aangehouden, waarvan er vier beginnend bestuurder waren. Eén bestuurder ging na de ademanalyse vrijuit. Een 20-jarige Almeerder was betrokken bij een aanrijding. Hij bleek 0,99 promille alcohol in zijn bloed te hebben.
Provincie:
Tag(s):