dinsdag, 27. februari 2007 - 11:46

Politie rolt jeugdbende op

Delfzijl

Met de aanhouding van zes jongeren, heeft de politie 73 zaken in Delfzijl en Farmsum opgelost. De jongeren zijn verantwoordelijk voor diverse diefstallen, inbraken en vernielingen. De strafbare feiten vonden plaats tussen december en begin februari. De verdachten komen uit Delfzijl en Farmsum en variëren van 16 tot en met 18 jaar oud. De jongeren verklaarden uit verveling en onder invloed van drugs en alcohol te hebben gehandeld.

De jongeren zijn verantwoordelijk voor een tiental auto-inbraken en voor het stelen van zo’n dertig fietsen. Bij een autobedrijf in Delfzijl namen ze diverse vlaggen mee. Ook pleegden ze op verschillende plaatsen in Delfzijl en Farmsum vernielingen. Zo werden een telefooncel, intercoms en lampen kapot gemaakt. Meest opmerkelijke buit waren de 15 trees met het alcoholhoudende drankje Flugel die werden gestolen bij een café aan de Willemstraat in Delfzijl.

Door het gedrag van de jongeren is behoorlijke schade ontstaan. De totale schade wordt geschat op 10.000 euro. De jongeren zijn inmiddels vrij, maar zullen zich in een later stadium moeten verantwoorden voor de rechter. De jeugdagent en het crimeteam van Delfzijl hebben een belangrijke rol gespeeld in de oplossing van de zaken.
Provincie:
Tag(s):