zaterdag, 10. februari 2007 - 16:15

Politie Rotterdam pakt overlast in openbaar vervoer aan

Rotterdam

Vrijdagavond heeft de politie van Rotterdam een grote overlastactie gehouden in het openbaar vervoer. De actie duurde van drie uur ’s middags tot 's avonds half twaalf en was gericht op het centrum van Rotterdam. De agenten werkten in burger en stapten als reizigers in de metro’s.

Deze actie had tot doel om diverse ergernissen aan te pakken, zoals roken waar dat niet mag, vervuiling, hinderlijk gedrag, alcohol drinken en openlijk drugsgebruik. Allereerst werd een waarschuwing gegeven, waarna indien nodig, bekeuringen uitgedeeld werden.

Er werd ondermeer geschreven voor: zwartrijden (6), bedelen (1), openlijk drugsgebruik (4), overlast veroorzaken (13), openlijk drankgebruik (4) en vervuiling (1). Twee personen zijn aangehouden; niet kunnen tonen van een identificatie en iemand voor het nog open hebben staan van 20 boetes. Deze persoon is ingesloten. Dergelijke acties zullen in de toekomst vaker plaatsvinden.
Ook in Rotterdam-West zijn openbaarvervoer-acties uitgevoerd op metrostations zoals Coolhaven en Marconiplein en op diverse tramlijnen. Daarvoor is ondermeer bekeurd voor: verontreiniging (2), roken op het station (4), alcohol drinken (1) en het veroorzaken van gevaar op het perron (1).
Provincie:
Tag(s):