dinsdag, 5. juni 2007 - 11:04

Politie schiet op verdachte bij aanhouding

Alphen aan den Rijn

De politie heeft maandagavond een waarschuwingsschot en één gericht schot gelost om een verdachte aan te houden. De politie had informatie binnengekregen dat de man met een vuurwapen zou rondrijden. Agenten keken uit naar de auto en zagen hem rond 20.40 uur rijden in het centrum van Alphen aan den Rijn.

De auto werd gevolgd in de richting van het Lauraplein. Hier stopte de bestuurder zijn voertuig waarna agenten de verdachte aanwijzingen gaven om de auto uit te komen. De verdachte negeerde de aanwijzingen en ging er direct rennend vandoor.

Agenten zetten de achtervolging in. Bij één van de woningen, aan de Vondelstraat, rende de verdachte via de voorzijde naar de achtertuin. Een agent loste daar een waarschuwingschot in de lucht. Daarna werd er gericht geschoten naar de man. De man werd niet geraakt, maar werd korte tijd later aangehouden op de Bilderdijkstraat.

De auto van de man is inbeslaggenomen voor verder onderzoek. Het vuurwapen werd gisteravond nog niet aangetroffen. Het onderzoek wordt dinsdagmorgen voortgezet. Daarin zal ook de woning van de 24 jarige Alphenaar worden doorzocht. De politie doet intern onderzoek vanwege het gebruiken van een geweldsmiddel, het politievuurwapen, bij de aanhouding. De officier van justitie zal daarna bepalen of het schieten terecht is geweest.
Provincie:
Tag(s):