dinsdag, 2. januari 2007 - 10:54

Politie schiet vluchtende man in been

Amsterdam

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 23-jarige verdachte door een agent in zijn been geschoten bij een aanhouding. De politie wilde een tweetal mannen controleren in Amsterdam Noord, maar zij probeerden weg te vluchten in een auto. Hierbij probeerden zij in te rijden op de agenten. Na een achtervolging door de IJtunnel, waarbij op het Mr. Visserplein een stadsbus van het GVB door de vluchtende verdachten werd geraakt, werden de twee aangehouden.

Rond twee uur vannacht zagen agenten in Amsterdam Noord een tweetal mannen bij een auto, die zij wilden controleren omdat de mannen zich verdacht gedroegen op het industrieterrein. Toen deze mannen dat in de gaten kregen vluchtten zij weg en reden met zeer hoge snelheid en gedoofde lichten door de IJtunnel richting het centrum. Vervolgens veroorzaakten zij een aanrijding op het Mr. Visserplein en kwamen ze tot stilstand tegen een bus.

Eén verdachte kon vrijwel onmiddellijk worden aangehouden. De andere vluchtte weg en de achtervolgende agent loste een schot om de man tot stoppen te brengen. Daarbij werd hij in zijn bil geraakt. De verdachte is gearresteerd en overgebracht naar het ziekenhuis waar hij aan zijn verwondingen is behandeld. De verdachten zijn beiden afkomstig uit Utrecht en respectievelijk 25 en 23 jaar oud. Bureau Ondersteuning van District Noord onderzoekt de zaak. Daarbij wordt het ondersteund door de rijksrecherche in verband met het schietincident.
Provincie:
Tag(s):