woensdag, 31. januari 2007 - 18:50

Politie sluit onveilige cellencomplex

Almelo

De korpschef van de politie Twente heeft woensdag besloten het cellencomplex op het districtsbureau van de politie Twente in Almelo uit voorzorg te sluiten. Tot de sluiting is besloten na overleg met de burgemeester van Almelo. Omdat er vraagtekens waren over de brandveiligheid van een deel van het complex, is op verzoek van de politie Twente door de brandweer een controle uitgevoerd.

Een deel van de compartimentering voor de brandveiligheid in het complex bleek niet in orde te zijn. Omdat dit een bouwkundig aspect is, wat niet direct opgelost kan worden, is tot deze tijdelijke sluiting besloten. Met dit besluit waarborgt de politie de veiligheid van ingesloten personen en van de medewerkers van de politie die in het cellencomplex werkzaam zijn.

Op dit moment wordt een aanpak van maatregelen voorbereid waarmee de brandveiligheid gegarandeerd kan worden. Over de te treffen maatregelen zal overleg zijn met de brandweer en de gemeente Almelo.

Voor de politie heeft de sluiting een aantal operationele en organisatorische consequenties. Zo moeten arrestanten die op dit moment nog in het cellencomplex in Almelo vastzitten, naar andere complexen in de regio worden overgebracht. Ditzelfde geldt voor personen die na vandaag worden gearresteerd en normaliter in Almelo zouden worden opgesloten.
Provincie:
Tag(s):