vrijdag, 26. oktober 2007 - 12:53

Politie staakt zoeken naar 'vermist' kind

Wilp

De politie heeft het onderzoek naar de vermeende vermissing van een kind langs de A1 onder Wilp afgesloten. Er is geen kind aangetroffen en er komt geen nadere zoekactie. De politie is er in de loop van vrijdag van overtuigd geraakt dat de aangetroffen vrouw op donderdagavond 25 oktober niet in het gezelschap is geweest van een kind.

De politie heeft vrijdagochtend meerdere automobilisten verhoord die op verschillende tijdstippen en onafhankelijk van elkaar, de politie hadden gemeld dat ze de betreffende vrouw donderdagavond in de berm van de A1 hadden zien lopen. Zij verklaarden allen geen kind bij de vrouw te hebben gezien.

Ook de betrokken vrouw heeft inmiddels, via een tolk, verklaard niet in het gezelschap van een kind te zijn geweest. Daaruit heeft de politie de conclusie getrokken dat de beide mannen, die bij elkaar in de auto zaten en de melding deden van de vrouw met een kind, hoogst waarschijnlijk een verkeerde waarneming hebben gedaan.

De politie Noord- en Oost-Gelderland startte de zoekactie donderdag 25 oktober rond 20.00 uur, nadat langs de A1 een vrouw was aangetroffen, waarbij, volgens een melding, ook een kind zou zijn gezien. Met ondersteuning van een politiehelikopter, agenten van het KLPD en medewerkers van Rijkswaterstaat werd tot middernacht naar een kind gezocht.

De aangetroffen vrouw bleek verward, sprak geen Nederlands en was niet in het bezit van een identiteitsbewijs. Zij werd overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie om haar identiteit vast te stellen. Zij verklaart – via een tolk - een 27-jarige Hongaarse te zijn, die sinds kort in Nederland verbleef. Ze is intussen in vreemdelingenbewaring gesteld om haar identiteit en rechtmatig verblijf in Nederland te onderzoeken.

.
Provincie:
Tag(s):