donderdag, 25. januari 2007 - 10:46

Politie stuit op grote partij cocaïne

Utrecht

De politie heeft begin januari een grote partij cocaïne aangetroffen en na onderzoek zes verdachten aangehouden.
De politie Utrecht doet momenteel onderzoek naar een transport van 152 kilo cocaïne, dat op 6 januari 2007 in de haven van Rotterdam werd aangetroffen. De cocaïne was zeer professioneel verstopt in een partij hout. Deze container was afkomstig uit Zuid-Amerika en zou via de haven van Rotterdam moeten worden bezorgd bij een bedrijf in Utrecht. In samenwerking met de politie Rotterdam Rijnmond en de Rotterdamse Douane en de politie Utrecht werd deze zaak opgepakt.

Er werd besloten de container via het normale transport naar het afleveradres te laten gaan. De container werd op woensdag 10 januari 2007 afgeleverd bij een adres aan de Ambachtsweg in Utrecht. Na de aflevering werden direct vijf verdachten, van 19 tot 51 jaar oud uit Maarssen, in het bedrijf aangehouden.

Door de politie werd een huiszoeking gedaan en hierbij werden o.a. telefoons en computers in beslag genomen. Later in de week werd nog een 62-jarige man uit Maarssen aangehouden.Op dit moment zitten er nog twee verdachten vast.De straatwaarde van deze behoorlijke vangst bedraagt tussen de 6 en 7 miljoen euro.

De politie heeft de zaak nog in onderzoek en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):