vrijdag, 19. januari 2007 - 11:55

Politie stuit op lijk in kast

Nuth

De politie heeft donderdagavond een lijk gevonden in een kast bij een kamerverhuurbedrijf in Nuth. In verband met de vondst van het stoffelijk overschot is vannacht een 32-jarige Brit aangehouden in Valkenswaard. De politie laat onderzoeken of het om een vermiste man uit Schotland gaat.

De 31-jarige Schot werd sinds 12 januari vermist. Op die dag deed het uitzendbureau waarvoor hij werkzaam was, aangifte van zijn vermissing. Op 15 januari bezocht de politie het kamerverhuurbedrijf, maar trof er niets ongewoons aan. Omdat de vermiste man zich óók niet meer bij zijn familie in Schotland meldde, wilde de politie gisteren zijn kamer grondig doorzoeken. Dat leidde tot de vondst van een lichaam in een lege kamer naast die van de vermiste Schot.

De politie kan nog niet zeggen of het om het stoffelijk overschot van de vermiste man gaat. In overleg met Justitie is gisteravond laat in Valkenswaard overgegaan tot de aanhouding van de 32-jarige Brit. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van zijn landgenoot.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zal sectie verrichten op het stoffelijk overschot.
Provincie:
Tag(s):