maandag, 11. juni 2007 - 9:09

Politie toont opsporings-berichten in de bus

Leiden

Politie Hollands Midden toont vanaf deze week in lijnbussen van Connexxion opsporingsberichten. Het gaat om een proefperiode die tot het einde van het jaar zal duren. De politie hoopt op deze manier politiezaken onder de aandacht van de lokale reiziger te brengen.

Door het kunnen plaatsen van opsporingsberichten in lijnbussen, heeft de politie een nieuw middel in handen om lokaal reizigers aan te spreken. De recherche van Leiden zocht naar nieuwe manieren om zaken onder de aandacht te brengen en heeft contact gezocht met de vervoersmaatschappij.

Connexxion stemde met een proefperiode in en biedt op deze manier een platform voor regionale informatiemogelijkheden. Vanaf maandag is het eerste opsporingsbericht te zien in 10 lijnbussen in en rond Leiden. Deze tien bussen zijn voorzien van een scherm waarop normaal gesproken onder andere nieuwsheadlines en het weer te lezen zijn.

De onderwerpen voor de opsporingsberichtgeving in de lijnbussen worden zorgvuldig uitgekozen. In acht wordt genomen dat de berichten niet te confronterend zijn. Volgende week roept de politie via de schermen in de bus getuigen van een beroving op zich te melden bij de politie.
Provincie:
Tag(s):