maandag, 12. maart 2007 - 11:48

Politie treed op tegen illegale brommermeeting

Westerlee

De politie heeft zondagmiddag 30 bekeuringen uitgedeeld bij een illegale brommermeeting op de Lagelaan in Westerlee. Een grote groep jongeren was naar Westerlee gekomen om onder andere snelheidswedstrijden op de openbare weg te houden.

De politie was op de hoogte van de bijeenkomst en waarschuwde voortijdig de personen die zich met de bijeenkomst bezighielden om deze niet door te laten gaan. Hier werd geen gehoor aan gegeven, waarop de politie optrad om de verkeersveiligheid te garanderen.

De 30 bekeuringen werden uitgedeeld voor diverse overtredingen. Zo veroorzaakten de deelnemers onveilige situaties voor henzelf en omstanders. Ook werden boetes uitgedeeld voor het niet dragen van helmen, hadden enkelen geen kentekenbewijs, brommercertificaat of rijbewijs en waren enkele bromfietsen niet technisch in orde. In totaal zijn zes bromfietsen in beslag genomen voor nader onderzoek.

Alle bekeurde jongeren krijgen een brief thuisgestuurd waarin melding wordt gedaan van het gedrag van de jongeren. Tegen de bekeurde jongeren zelf maakt de politie proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):