vrijdag, 2. februari 2007 - 12:14

Politie treft 18 wapens en munitie in woning

Apeldoorn

De politie heeft woensdagavond (31/1) in een woning in Apeldoorn in totaal 18 wapens, een aantal onderdelen van wapens en een flinke hoeveelheid munitie aangetroffen. Het gaat onder andere om twee automatische geweren, een pistool, 4 namaakpistolen (replica’s), een luchtdrukwapen, 8 messen (waaronder vlindermessen, een stiletto’s en een val- en werpmes). Verder trof de politie aan: een boksbeugel, een oefengranaat voor antitankgeschut en een flinke hoeveelheid munitie van verschillend kaliber en een stuk gereedschap geschikt om munitie inéén te zetten.

De politie kwam het arsenaal aan wapens op het spoor nadat een onderzoek inzake huiselijk geweld was opgestart. Eén vuistvuurwapen werd aangetroffen in doorgeladen toestand, voorzien van scherpe patronen.

Het EOC (Explosieven OpruimingsCommando) is ingeschakeld voor advies m.b.t. de aangetroffen oefengranaat en de zware scherpe munitie. De 25-jarige hoofdbewoner is door de politie aangehouden. Over de herkomst van de wapens is nog niets bekend. Hij wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Zutphen.

Zijn partner en twee kinderen hebben elders onderdak gevonden. Huiselijk geweld is een speerpunt van de politie in Apeldoorn. Alle politiemensen hebben daarvoor kort geleden een extra opleiding gehad. Het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld (ASHG) vormt in de aanpak een belangrijke schakel.
Provincie:
Tag(s):