vrijdag, 9. februari 2007 - 15:41

Politie treft dode schapen aan

Op een stuk land achter de ijsbaan in het Noord-Hollandse 'T Veld, heeft de politie deze week vier intacte kadavers van schapen aangetroffen. Ook lagen er nog ongeveer zeven skeletten van schapen in dit land. De melding kwam van een buurtbewoners nadat kinderen een schedel van een schaap hadden gevonden.

Op het stuk land liepen nog vijftien schapen rond waarvan er sommigen in slechte gezondheid verkeerden. De Landelijke Inspectiedienst is ingeschakeld en bij de eigenaar van het stuk land is een onderzoek ingesteld. Het gaat om een 36-jarige man uit ’t Veld.

Op zijn boerenbedrijf bleek dat er in een schuur nog eens tien kadavers van schapen lagen. Ook werden andere regels niet nageleefd. Er werd asbest aangetroffen afkomstig van een dak van een schuur. Daarnaast kon het mestvocht van de mesthoop de bodem in lekken en waren in een stookton afvalstoffen verbrand. Alle kadavers zijn inmiddels van het land en uit de schuur verwijderd en vernietigd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):