zondag, 6. mei 2007 - 12:09

Politie Utrecht houdt 93 fietsers aan

Utrecht

Op zaterdagmiddag werd een groot aantal fietsers aangehouden nadat ze het verkeer hadden belemmerd en de aanwijzingen van politieagenten niet opvolgden. Deze fietstocht werd georganiseerd door Dissent Utrecht.
Omstreeks 14.30 uur vertrok vanaf het Jaarbeursplein een grote groep fietsers voor de fietstocht, met onbekende bestemming.

De politie sprak voor deze tocht de ongeveer 100 deelnemers toe dat zij zich aan de geldende verkeersregels moesten houden. Nadat de groep was vertrokken, moesten agenten meerdere malen in actie komen omdat de groep gevaar en hinder opleverde voor het overige drukke verkeer. Zo werd het fietspad niet gevolgd, reed men over het voetpad en busbanen en stond men stil waardoor het verkeer hinder ondervond.

Ondanks meerdere waarschuwingen door de politie dat dergelijk gedrag niet was toegestaan, reageerden de deelnemers hier niet op. Nadat op de Oudenoord, omstreeks 15.20 uur de groep werderom de fout in ging door niet aan de bevelen van de politie te voldoen, werden zij aangehouden. Ongeveer 93 deelnemers werden ingesloten voor verhoor.
Provincie:
Tag(s):