dinsdag, 11. december 2007 - 8:31

Politie valt woonwagen-kamp in Leiden binnen

Leiden

Op dinsdag 11 december 2007 heeft de politie Hollands Midden een grootscheeps onderzoek uitgevoerd bij het woonwagencentrum aan het Trekvaartplein in Leiden. Aanleiding voor het onderzoek was informatie over aanwezige vuurwapens in het woonwagencentrum. Rond 05.45 uur is de politie met 250 mensen het onderzoek in 26 woonwagens gestart.

Deze 250 mensen waren nodig omdat er diverse expertise ingezet moest worden. Zo waren er hondengeleiders met speurhonden (speurhonden voor vuurwapens en verdovende middelen), technische en tactische recherche, ME en andere disciplines.

Aan het einde van de zoekactie, rond 11.00 uur zijn er zeven aanhoudingen verricht. Vijf personen zijn aangehouden in relatie tot aangetroffen goederen. Een persoon is aangehouden voor het hebben openstaan van verschillende boetes en de andere aanhouding betreft een vermoedelijke uitkeringsfraude.

Er zijn meerdere vuurwapens aangetroffen, gestolen fietsen en een brommer, verdovende middelen, een grote som geld (enkele tienduizenden euro's), een hennepkwekerij met 40 planten waarbij illegaal stroom werd afgetapt, gestolen sieraden en grote aantallen merkkleding met een vals label. De aangehouden personen worden gehoord.

De actie is verder rustig verlopen zonder incidenten. In goed overleg konden de kinderen gewoon naar school worden gebracht.
Provincie:
Tag(s):