zondag, 30. december 2007 - 14:05

Politie verdenkt man van tien straatroven

Groningen

De politie heeft zaterdagmiddag op een verblijfadres in Groningen een 26-jarige man aangehouden voor diefstal met geweld en afpersing. De politie verdenkt hem van het plegen van in ieder geval tien straatroven.

De betreffende berovingen werden de afgelopen weken vooral in de omgeving van de Verlengde Hereweg gepleegd. Alle berovingen werden gepleegd door een gemaskerde man, die zijn slachtoffers, jonge vrouwen, op hun fiets klem reed. De vrouwen werden vervolgens met een mes bedreigd, waarna zij hun tas of mobiele telefoon moesten afgeven.

In de woning van de verdachte heeft de politie diverse goederen aangetroffen, die toebehoren aan de slachtoffers van de straatroven. Ten slotte verdenkt de politie de Stadjer ook van betrokkenheid bij straatroven in de Nieuwe Kijk In ’t Jatstraat en op de Zonnelaan, die afgelopen woensdag en zaterdag waren gepleegd. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De man zal maandag worden geleid voor de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):