dinsdag, 17. april 2007 - 13:31

'Politie vervalste proces-verbaal in zaak Henk H.'

Bennekom

In het onderzoek naar de dood van Pim Overzier heeft de politie in 2002 een proces-verbaal vervalst. Dat meldt HP/De Tijd in zijn nieuwste nummer.De vervalsing was nodig om het falen van de politie te verhullen in het onderzoek, dat heeft geleid tot de veroordeling van Henk H. uit Bennekom wegens moord.

In een belangrijk procesverbaal van bevindingen stelt de politie dat reeds op 10 januari 2002 een onderzoek is ingesteld op de plek waar diezelfde dag de jas van Overzier was gevonden. In werkelijkheid is het onderzoek ter plaatse pas op 26 maart verricht, na een uitzending van Opsporing Verzocht. De boerenzoon die de jas heeft gevonden, en zijn ouders bevestigen dat aanvankelijk niets met hun vondst is gedaan.

Het sjoemelen met de data is volgens HP/De Tijd nodig geweest om te verhullen dat de politie niet alert heeft gereageerd op de vondst van de jas. Als reeds op 10 januari een onderzoek was ingesteld, was vermoedelijk geen onduidelijkheid ontstaan over de doodsoorzaak van Overzier. Doordat het onderzoek pas op 26 maart is verricht en het lijk toen pas is gevonden, zijn waarschijnlijk sporen verloren gegaan die de onschuld van Henk H. hadden kunnen bewijzen.

Het artikel in HP/De Tijd is geschreven door thrillerschrijver Jacob Vis, die anderhalf jaar onderzoek heeft gedaan naar de zaak Henk H. Vis komt tot de conclusie dat Overzier een natuurlijke dood is gestorven en in paniek is begraven door mannen die hij kende van een homo-ontmoetingsplaats. Justitie is er steeds vanuit gegaan dat Overzier is vermoord omdat hij een afspraakje had met de vriendin van Henk H. De man zou uit jaloezie hebben gehandeld.
Provincie:
Tag(s):