zondag, 7. januari 2007 - 14:04

Politie vindt handgranaat in woning

Heerlen

In een woning aan de Vignonstraat in Heerlen heeft de politie zaterdag een handgranaat aangetroffen. De politie was de woning binnengegaan, omdat zij over informatie beschikte dat de bewoner in het bezit zou zijn van een vuurwapen.

Op een stoel in de woonkamer werd na binnenkomst de handgranaat aangetroffen. Hierop werd meteen contact gezocht met het Explosieven Opruimings Commando van de Koninklijke Landmacht (EOCKL), die enige tijd later de handgranaat uit de woning wist te verwijderen. Vervolgens onderzocht de politie de rest van de woning en trof in de woning en in de tuin een aantal patronen en patroonhulzen aan.

De 44-jarige bewoner van het pand werd later aangehouden toen hij bij zijn woning arriveerde. Toen de politie daarop de woning van een bekende van de man doorzocht aan de Kakertseweg in Landgraaf, werd in de brandgang een vuurwapen aangetroffen. De politie wist de wapens op het spoor te komen in het kader van een project van de districtsrecherche van Heerlen, die al geruime tijd investeert op het traceren van wapens.
Provincie:
Tag(s):