vrijdag, 19. januari 2007 - 15:06

Politie vindt stoffelijk overschot van Daen Hopman

Haarlem

De politie Kennemerland heeft vrijdagmiddag omstreeks 13.40 uur een stoffelijk overschot aangetroffen in het water van de Industriehaven ter hoogte van de Ir. Lelyweg in Haarlem.

Politiewoordvoerder Jaap Hage maakt vrijdagmiddag bekend dat het gaat om de vermiste Daen Hopman. De 19-jarige jongen uit Bennebroek wordt sinds de jaarwisseling vermist. Hij verdween na een eindejaarsfeest in de Haarlemse discotheek De lichtfabriek.

Met de vondst komt een einde aan een langdurige en intensieve zoektocht waarbij de politie de afgelopen weken samenwerkte met onder andere ME, politiehonden, politiehelicopter en kreeg daarbij ook steun van andere korpsen en hulpverleningsdiensten.

Bij die zoektochten werd meermalen de Waarderpolder én de Industriehaven doorzocht. Dat was de locatie waar Daen Hopman door vrienden en bekenden het laatst was gezien na een nieuwjaarsfeest in 'De Lichtfabriek'. Vorige week troffen politieagenten tijdens één van de zoektochten in de haven een schoen aan, die vermoedelijk van de Daen Hopman was. Dat was de reden om de zoektocht op die locatie verder te intensiveren.

Donderdag begon de politie Kennemerland een nieuw onderzoek op de locatie samen met duikers van de Koninklijke Marine. Vandaag werd die zoektocht voortgezet. Omstreeks 13.40 uur kwam een einde aan de zoektocht toen een rechercheur het stoffelijk overschot in het water zag drijven.

Over de doodsoorzaak valt nog niets te zeggen. Dit moet verder worden onderzocht en zal tijd vergen, aldus de woordvoerder.
Provincie:
Tag(s):